19 september 2022

Iets anders dan een les om Prinsjesdag te bespreken met leerlingen? In deze werkvorm leven leerlingen zich in als groep in verschillende ronden in in personages. Zo krijgen ze verschillende perspectieven te zien en leren ze vanuit anderen te redeneren.

8 september 2022

De derde dinsdag komt eraan, oftewel Prinsjesdag! We hebben lessen voor u voor alle vakken op elk niveau. Zo zijn er twee lessen voor maatschappijleer vmbo en havo/vwo, één les die u voorafgaand aan Prinsjesdag kunt gebruiken en één les …

26 augustus 2022

Het is zover! Het schooljaar is begonnen en de lesboeken voor MASK mogen weer opengeslagen worden.  Zoekt u een opdracht waarmee de leerlingen op creatieve wijze met de stof van MASK politiek aan de slag kunnen? Bekijk dan eens het rollenspel dat …

19 augustus 2022

Het Seneca Servicehuis maakte voor u een kant-en-klare introductieles Maatschappijkunde om te gebruiken in de eerste schoolweek. De les bevat opdrachtjes afgewisseld met uitleg over de inhoud van het vak. Een fijne basis om mee te starten!

24 juni 2022

Eindelijk, de zomervakantie is (bijna) in zicht! Vakantie betekent voor ons: lezen. In deze ‘Seneca tipt’  delen onze medewerkers ter inspiratie hun favoriete boeken. Wat leest u deze zomer? Laat het ons weten via servicehuis@senecaburgerschap.nl. Wij zijn benieuwd!