Werk hoofdstuk 8

Als je in het buitenland een stage doet, ontdek je hoe werk daar geregeld is. Benieuwd hoe dat is? Lees de stage ervaringen van Maaike, Anne en Nathan, die je ook nodig hebt bij opdracht 7.

In Nederland is het zo geregeld dat jonge kinderen niet mogen werken, maar naar school gaan. In sommige landen zijn die regels er niet en werken kinderen ook:


Tijdens de Industriƫle Revolutie waren de werkomstandigheden in de fabrieken slecht. In hoofdstuk 7 heb je geleerd dat de verzorgingsstaat ervoor zorgde dat deze omstandigheden in Nederland verbeterden. Werkdagen zijn sindsdien standaard 8 uur per dag. Vandaag de dag is het werk in fabrieken in Bangladesh heel zwaar en worden arbeiders minder beschermd:


Cabaretier Jochem Myjer vertelt over werken op Bonaire:


In de Verenigde Staten regelt de overheid minder dan in Nederland. Zo krijgen zwangere vrouwen geen vrij van hun werk als ze een kindje krijgen:


Als Nederlander kun je ook emigreren omdat het wonen en werken in een ander land je aantrekkelijker lijkt. Hieronder vertellen Nederlanders die naar Zweden zijn verhuisd waarom dat zo leuk is:

Werkoverzicht