Werk hoofdstuk 7

AI staat voor artifical intelligence: kunstmatige intelligentie. Robots werken op AI systemen. Dat verandert de banen die mensen hebben:


Robots kunnen dus het werk van mensen overnemen. Maar hoe ver gaat dat?


Steeds meer technologieën veranderen ons werk. Wat dacht je van een 3D printer? Hier zie je wat je met een 3D printer kan:


Wil je meer weten over hoe een 3D printer werkt? Zoek dan dit filmpje eens op.

Hier vind je 10 beroepen die in de toekomst nodig zullen zijn. En hier vertellen zeven jongeren wat voor werk zij nu doen en hoe zij hun baan in de toekomst zien: DJ-producer, Skype-juriste, bij een internationaal internetbedrijf, of in de ‘sales’.

Deze trendwatcher legt uit waarom sommige banen zullen verdwijnen of juist belangrijker worden:


Het werk van mensen verandert altijd al. Ook de Industriële Revolutie veranderde vroeger het werk van mensen. Dat had voordelen, maar de mensen die in de fabrieken werkten, leefden in slechte omstandigheden. In het filmpje hieronder zie je hoe het voor kinderen was. Veel van hen kregen slecht te eten: 


Vroeger werkten mannen en zorgden vrouwen voor de kinderen en het huis. Ze konden zich toen vast niet voorstellen dat vrouwen militair zouden zijn. Tegenwoordig werken veel vrouwen net als mannen, ook als militair bij Defensie. Defensie moedigt vrouwen aan om bij hen te komen werken. Ze laten in het filmpje hieronder zien wat vrouwen vinden van militair werk. Wat vind jij? 

Werkoverzicht Hoofdstuk 8