Werk hoofdstuk 5

In opdracht 7 ga je een loonstrook ontwerpen. Twee voorbeelden van een loonstrook staan hieronder. De linker is voor één week, de rechter is een loonstrook voor één maand. Meer weten over wat de termen op je loonstrook betekenen? Hier lees je er meer over.


De overheid kan meebetalen aan de kinderopvang, zodat meer ouders kunnen werken. Hieronder hoor je wat kinderen uit de bovenbouw van de BSO vinden. 


Hoe is het om te leven van een uitkering? Annie vertelt erover. De vloggers van Foodforfree verrassen haar met een boodschappenpakket!


Linkse en rechtse politieke partijen hebben verschillende opvattingen over de verzorgingsstaat. In deze wijk in Leeuwarden hebben veel mensen een uitkering. Ze zijn boos over wat rechtse politieke partijen beslissen. Ze hebben een linkse visie op de verzorgingsstaat: 


In het tv-programma ‘Steenrijk, Straatarm’ zie je verschillen tussen mensen. Het ene gezin leeft vaak van een bijstandsuitkering, het andere hoeft zich nooit zorgen te maken om geld. Dat past bij ongelijkheid. Wat vind jij, moet de overheid zorgen dat deze verschillen minder groot worden? 

Werkoverzicht Hoofdstuk 6