Pluriforme samenleving hoofdstuk 4

Opdracht 3 bb (niet bij kgt) gaat over rolmodellen op de maatschappelijke ladder. Klik op de naam van het rolmodel en kijk het filmpje: Martien Meiland Tim KellerNiek RoozenMoeder TheresaBeautyglossFrenkie de JongArt Malik.

In het lesboek heb je gelezen over sociale ongelijkheid. Dat kan veroorzaakt worden door een migratieachtergrond. Maar ook de opleiding van ouders kan zorgen voor sociale ongelijkheid:


Door drugs te dealen kan je een slechtere sociaaleconomische positie krijgen, wanneer je betrapt wordt. Ook heb je dan zwart geld, en daarmee sta je laag op de maatschappelijke ladder. Hieronder hoor je de waarheid over drugs dealen op school:


In het boek ging het over sociale ongelijkheid tussen mensen met en zonder migratieachtergrond. Maar ook verschillen tussen mannen en vrouwen hebben soms gevolgen voor hun kansen. Hieronder geven jongeren hun mening over sociale ongelijkheid tussen jongens en meiden:


Misschien heb jij wel een vooroordeel over daklozen. Maar waarschijnlijk weet je weinig over dakloze jongeren. Herken je positietoewijzing of positieverwerving in het filmpje?

Pluriforme samenlevingoverzicht Hoofdstuk 5