Pluriforme samenleving hoofdstuk 1

Hoofdstuk 1 gaat over verschillen tussen mensen. YouTuber Dylan Haegens vertelt over 10 soorten mensen in pretparken. Waar lijk jij het meest op?


Social media zijn bekende socialisatoren. Denk aan influencers op Instagram of YouTube. Hoe is het om een influencer te zijn? In de documentaire hieronder neem je een kijkje in het leven van 3 hele jonge influencers:


“2 euro?! Gierige Hollander!” Volgens sommigen een typisch een kenmerk van Nederlanders. In de video hieronder testen ze het verschil in gierigheid tussen boeren en kakkers. Dat heeft te maken met de woonplaats van mensen.


Naast woonplaats kan religie ook zorgen voor verschillen tussen mensen. Zo las je in het boek al over het Suikerfeest dat moslims vieren. In het filmpje hieronder leer je meer over het Suikerfeest.


Christenen vieren andere feesten zoals Pasen en Pinksteren. In dit filmpje worden drie christelijke feesten in één minuut uitgelegd:


Een Joods feest is Chanoeka. Benieuwd wat er dan gevierd wordt? Kijk dit filmpje:


In hoofdstuk 1 staat dat met nature je DNA wordt bedoeld. Maar wat is DNA eigenlijk? Het filmpje hieronder geeft je het antwoord!

Pluriforme samenlevingoverzicht Hoofdstuk 2