Criminaliteit kgt hoofdstuk 2

Wanneer wordt een oneerlijke achterstand eigen verantwoordelijkheid? Dat is de vraag die Tygo stelt in de serie ‘Tygo in de jeugdcriminaliteit’. Theorieën verklaren namelijk waarom iemand crimineel wordt; het komt vaak door een onveilige opvoeding of gedragsproblemen. Iets waar de jongere zelf niks aan kan doen dus. Maar is er een punt waarop het wel de keuze wordt van de jongere zelf? Wanneer wordt de jongere verantwoordelijk voor zijn gedrag? Tygo stapt in de levens van de jongeren die voor het criminele pad gekozen hebben.


Opdracht 5: Rapper Boef

Ken jij rapper Boef? Wist jij dat hij zijn naam heeft gekozen vanwege zijn criminele verleden? Kijk hier een filmpje over zijn criminele verleden. Dit filmpje is het eerste filmpje dat je nodig hebt bij het maken van opdracht 5.

Kijk hier hoe rapper Boef uiteindelijk ervoor heeft gekozen om het rechte pad op te gaan. Dit filmpje is het tweede filmpje dat je nodig hebt bij het maken van opdracht 5.


Opdracht 8: Recidivisten

Meer weten over straffen? Kijk het filmpje dat hoort bij opdracht 8. Kijk het filmpje tot minuut 1:42.


Opdracht 13: Dreamschool

In het tv-programma ‘Dreamschool’ worden jongeren geholpen het rechte pad te kiezen. Kijk hier de filmpjes over Yves (filmpje 1) en het interview van Tamar bij Jinek (filmpje 2).


Opdracht 14: SIRE

Stichting SIRE en de overheid maken filmpjes over onderwerpen in de samenleving. Zou het lastig zijn om zo’n filmpje te maken? Zie hier een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken om opdracht 14 te maken: https://www.youtube.com/user/SIREcampagnes

Criminaliteit kgtoverzicht Hoofdstuk 3